1 op de 6 Nederlanders krijgt huidkanker

Huidkanker: de meest voorkomende vorm van kanker

KIES VOOR HET HUIDONDERZOEK DAT WORDT NAGEKEKEN DOOR EEN DERMATOLOOG EN BOEK EEN KOSTELOZE AFSPRAAK BIJ U IN DE BUURT. START UW ONDERZOEK IN SLECHTS 3 MINUTEN EN KOM ERACHTER OF U INDICATIES HEBT.
4.6/5
Per jaar overlijden er 922 mensen aan huidkanker

Huidkanker: Loop ik risico?

Bij maar liefst 52% van de mensen waarbij kanker wordt gediagnostiseerd, wordt de diagnose huidkanker gegeven. Alleen al in 2021 bedroeg dit 82.800 mensen. Dit aantal zal de komende jaren flink stijgen. Zodra zonlicht op de huid komt, ontstaat er een ontstekingsreactie dit zorgt voor beschadiging aan de huidcellen. Ook het erfelijk materiaal (DNA) in de huidcellen speelt een rol bij de vorming van huidkanker. Hierdoor vormt huidkanker zich gemiddeld pas na 30 jaar.

Boek direct een afspraak bij onze locaties

Boek dezelfde dag nog een afspraak bij één van onze locaties verspreid over heel Nederland.

Diagnose van een medisch specialist

Ontvang een diagnose van een medisch specialist met indien nodig een verwijzing of ontslagbrief.

Ontvang in 3 dagen een diagnose

Binnen 3 werkdagen zal een diagnose gekoppeld worden aan uw resultaten.

52% van de mensen waarbij kanker wordt gediagnostiseerd, heeft huidkanker

Aandacht voor huidkanker

Waarom een huidplekjesonderzoek?

Door de hevige gevolgen van het missen van een melanoom wordt een huidonderzoek vergoed vanuit de basisverzekering. Door in zo’n vroeg mogelijk stadium te achterhalen of dat vreemde plekje een indicatie van huidkanker is kan levensingrijpende schade voorkomen worden.

Gaat niet af van eigen risico

Bij indicatie kan u gratis een afspraak maken voor het huidonderzoek

Zeg gedag tegen lange wachttijden

Maak voor dezelfde dag nog een afspraak bij een locatie van MediHealthGroup

Ontdek huidkanker vroegtijdig

Kom voordat er uitzaaiing kan plaatsvinden erachter of uw huidplekje een melanoom is

Verwijzing + voorrang indien nodig

Ontvang jouw resultaat binnen 3 werkdagen en krijg indien nodig een verwijzing naar een medisch specialist

Diagnose fout huisarts

10,9% van diagnostiseringsfouten door de huisartsen komen door misidentificatie van huidkanker. Een dermatoloog is gespecialiseerd in het herkennen van verdachte plekjes en zal daarom ook minder snel een diagnostiseringsfout maken ten opzichte van een huisarts.

Lange wachttijden

Bij twijfel zal de huisarts een doorverwijzing geven naar de dermatoloog. 85% van deze doorverwijzingen zijn onterecht, wat zorgt voor lange wachtrijen bij de dermatoloog. Snelheid is essentieel bij een melanoom. Bij de doorverwijzing van MediHealthGroup krijgt men voorrang indien nodig.

Betrouwbare referentiescan

Bij periodieke controle van een huidscan wordt er vanaf dezelfde afstand en met hetzelfde licht een close-up scan gemaakt waardoor enige wijzigingen van een plekje direct geconstateerd kunnen worden. Wijzigende plekjes zijn de grootste indicator van huidkanker en dus een belangrijk meet middel.

Waarom een betrouwbaar huidonderzoek?

Kies voor een huid controle van een dermatoloog om een betrouwbare diagnose te krijgen van een specialist op het gebied van huid.

In 2032 naar schatting 156.000 diagnoses huidkanker per jaar

Is een huidonderzoek nodig?

Hart filmpje

Blootstelling UV-stralen

Bij overmatige blootstelling aan de zon loopt et verhoogd risico op huidkanker. Mensen met die een beroep buiten beoefenen hebben tot 5 keer meer kans op het krijgen van huidkanker.

bloeddruk meting

Genetische factor

Wanneer men veel kankerpatiënten in nabije familie heeft, wordt gesproken van een genetische aanleg voor kanker. Ook dan heeft u een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker.

saturatie meting

Moeder
vlekken

Wanneer men veel moedervlekken op de huid heeft loopt men een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker. Daarbij zijn moedervlekken met een grote afmeting ook een belangrijke risicofactor.

spirometrie

Risicovol huidtype

Mensen met een lichte huid hebben een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker. Dit komt omdat men sneller vatbaar is voor verbranden en hiermee het DNA in de huidcellen wordt aangetast.

Voorkomen is beter dan genezen

Start uw gratis huidonderzoek

Beantwoord het indicatieformulier en ontvang een uitnodiging voor een geheel kosteloos onderzoek

Praktijk
medewerkers

De medische assistenten die werkzaam zijn bij MediHealthGroup zijn zorgvuldig opgeleid en altijd vriendelijk en behulpzaam. Zij zorgen ervoor dat de patiënten zich comfortabel voelen tijdens het onderzoek en staan altijd klaar om vragen te beantwoorden. Het bedrijf staat garant voor een uitstekende zorg en begeleiding tijdens het hele proces, van het onderzoek tot de behandeling.

Kortom, MediHealthGroup is een bedrijf dat zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van haar patiënten door middel van kosteloze huidonderzoeken en uitstekende medische preventieve zorg.

Zorgvuldig opgeleid

Medewerkers van MediHealthGroup zijn opgeleid om volgens de NEN 7510 en ISO 27001 standaard te werken. Kwaliteit en veiligheid staat centraal bij iedere medewerker.

Opgeleid personeel

Vriendelijk en behulpzaam

Een medisch onderzoek laten uitvoeren kan erg spannend zijn. Niet alleen de medische skills, maar ook de softskills van de medewerkers komen aan bod tijdens de opleiding.

Onze medisch specialisten

Alle dossiers worden beoordeeld door onze medisch specialisten uit verschillende vakgebieden. Tevens maakt MediHealthGroup gebruik van de expertise van consultants om de best mogelijke kwaliteit van zorg te bieden

Huisarts

AGB: 01101928

Medisch en kwaliteit consultant

AGB: 57100031

Beoordeling op TrustPilot

4.6/5
5/5
"Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar."
Helma Kremer
5/5
"Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.."
M Van Weerdenburg
5/5
"Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt. Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg. Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd! Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek. Ook het gratis ecg was een kans. Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst! Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft. Voorkomen is beter als genezen.."
Louise