Kennisbank

Kom hier meer te weten over hart- en vaatziekten

Inhoudsopgave

Rookvrije toekomst: Technologie gebruiken bij stoppen met roken

Het streven naar een leven zonder nicotine motiveert velen om op zoek te gaan naar doeltreffende methoden om te stoppen met roken. Gelukkig hebben recente technologische ontwikkelingen geleid tot innovatieve hulpmiddelen die mensen ondersteunen bij het overwinnen van deze uitdagende gewoonte. In dit artikel ontdek je de nieuwste technologische doorbraken die je kunnen helpen om voorgoed afscheid te nemen van sigaretten.

Slimme Stoppen-met-Roken Apps: Jouw persoonlijke coach

Dankzij geavanceerde stoppen-met-roken apps wordt het proces van stoppen met roken nu toegankelijker dan ooit. Deze apps fungeren als persoonlijke coaches, met functies zoals dagelijkse motivatie, gezondheidsstatistieken en gepersonaliseerde tips om cravings te beheersen. Ontdek welke apps het beste bij jouw behoeften passen en zet de eerste stap richting een nicotinevrije toekomst.

Lees meer over de beste stoppen met roken apps.

Biofeedback Wearables: harmonieus stoppen met roken

Biofeedback wearables, zoals slimme armbanden en horloges, zijn opkomende hulpmiddelen bij het stoppen met roken. Verken hoe deze geavanceerde apparaten real-time gegevens verstrekken over stressniveaus, hartslag en andere lichamelijke signalen. Ontdek hoe biofeedback wearables je kunnen ondersteunen bij het herkennen van triggers en het ontwikkelen van gezonde copingmechanismen op weg naar een nicotinevrije toekomst.

Lees meer over het gebruik van smartwatches voor stoppen met roken.

Virtuele Realiteit (VR) Therapie: De kracht van mentale afleiding

Rookvrije toekomst: Technologie gebruiken bij stoppen met roken MediHealthGroup vergoedhartonderzoek

Stap in de wereld van virtuele realiteit en ontdek hoe VR-therapie mensen helpt om mentaal afgeleid te blijven tijdens het stoppen met roken. Leer meer over de veelbelovende resultaten van deze technologische benadering en begrijp hoe het kan bijdragen aan een nicotinevrije toekomst.

Lees meer over het gebruik van VR als behandeling voor stoppen met roken.

Technologie als bondgenoot in de strijd tegen roken

Terwijl de uitdagingen van stoppen met roken onvermijdelijk zijn, biedt moderne technologie waardevolle hulpmiddelen om dit doel te bereiken. Of je nu kiest voor een slimme app, een ENDS-apparaat of VR-therapie, de sleutel tot succes ligt in het omarmen van deze innovatieve benaderingen. Begin vandaag nog aan jouw reis naar een nicotinevrije toekomst en ontdek welke technologische oplossingen het beste bij jou passen. Samen bouwen we aan een gezonder en rookvrij morgen.

 

Belang van hart- en longonderzoek voor rokers

Rokers wordt sterk aangeraden een hart- en longonderzoek te overwegen om vroegtijdige tekenen van schade aan het cardiovasculaire systeem en de longen te identificeren. Een dergelijk onderzoek kan essentiële informatie verschaffen over de gezondheid van deze vitale organen en vroegtijdige interventie mogelijk maken. Bovendien zijn er zorgverzekeraars die deze onderzoeken vergoeden als preventieve maatregel. Het boeken van een hart- en longonderzoek is niet alleen een verstandige stap in de richting van een gezonder leven, maar kan ook bijdragen aan het motiveren van rokers om serieus werk te maken van het stoppen met roken en het omarmen van een nicotinevrije toekomst.

Voorkomen is beter dan genezen

Start uw volledig vergoed hartonderzoek

Boek uw geheel kosteloze onderzoek bij een locatie bij u in de buurt

Volledig vergoed door de zorgverzekeraar

De meest complete pre-check

Huid onderzoek

Bij het huidonderzoek wordt er een scan gemaakt van een verdacht plekje en beoordeeld door een dermatoloog. Bij periodieke controle kan enige wijziging van het plekje direct geconstateerd worden.

spirometrie

Long onderzoek

De longfunctiemeting wordt uitgevoerd door middel van een spirometrie.  Afwijkingen bij dit onderzoek kunnen mogelijk duiden op COPD. Gevolg van COPD is dat u 2,5 keer zoveel risico loopt op hart- en vaatziekte.

Hart filmpje

Hart filmpje

Een ECG is een hartfilmpje dat de elektrische signalen van het hart in een grafiek weergeeft. Zo kan bekeken worden of uw hartritme afwijkingen vertoont of u een hartinfarct doormaakt, of heeft gemaakt.

bloeddruk meting

Bloeddruk meting

Bij de bloeddrukmeting wordt uw bovenste en onderste bloeddruk gemeten. Een hoge bloeddruk vormt een belasting voor uw hart en maakt u gevoeliger voor hartaanvallen en beroerten. 

saturatie meting

Saturatie meting

Een saturatiemeter meet het gehalte zuurstof in uw bloed op. Afwijkingen hiervan kunnen duiden op COPD of een abnormale hoge bloeddruk in de longen. Beide zorgen voor meer risico op hart- en vaatziekte

doppleronderzoek vergoedhartonderzoek

Doppler onderzoek

28 augustus beschikbaar! Een doppleronderzoek meet de stroomsnelheid en richting van het bloed in de aders en slagaders. Hierdoor kan de arts nagaan of er sprake is van een verstopping van de bloedvaten.

5/5
"Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar."
Helma Kremer
5/5
"Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.."
M Van Weerdenburg
5/5
"Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt. Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg. Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd! Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek. Ook het gratis ecg was een kans. Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst! Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft. Voorkomen is beter als genezen.."
Louise