Kennisbank

Kom hier meer te weten over hart- en vaatziekten

Inhoudsopgave

Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van hart- en vaatziekten

De afgelopen jaren hebben de medische wetenschap en technologie belangrijke doorbraken gekend in de behandeling van hart- en vaatziekten. Innovatieve therapieën bieden nieuwe hoop en mogelijkheden voor patiënten die lijden aan deze aandoeningen.

Minimaal invasieve procedures verminderen risico's en hersteltijd

Traditionele hartoperaties gingen vaak gepaard met aanzienlijke risico’s en een langdurig herstel. Echter, nieuwe technieken zoals minimaal invasieve procedures hebben de behandeling van hart- en vaatziekten aanzienlijk verbeterd. Met behulp van kleine incisies en geavanceerde instrumenten kunnen chirurgen nu complexe hartoperaties uitvoeren met minder trauma voor de patiënt, kortere ziekenhuisopnames en sneller herstel.

Op maat gemaakte medicijnen revolutioneren de farmacotherapie

Nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van hart- en vaatziekten

Elk individu heeft een unieke genetische samenstelling, wat betekent dat medicijnen niet altijd op dezelfde manier op iedereen werken. Dankzij de opkomst van gepersonaliseerde geneeskunde kunnen artsen nu medicijnen voorschrijven op basis van het genetisch profiel van een patiënt. Dit opent de deur naar effectievere behandelingen voor hart- en vaatziekten, met minder bijwerkingen en betere resultaten op lange termijn.

Baanbrekende technologieën bevorderen vroege detectie en preventie

Het vroegtijdig opsporen en voorkomen van hart- en vaatziekten is cruciaal voor het verminderen van de mortaliteit en het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten. Gelukkig hebben baanbrekende technologieën zoals draagbare apparaten voor het monitoren van hartactiviteit en geavanceerde beeldvormingstechnieken het mogelijk gemaakt om subtiele afwijkingen in het hart te detecteren nog voordat symptomen optreden. Dit stelt zorgverleners in staat om preventieve maatregelen te nemen en de behandeling in een vroeg stadium te starten.

 

Vul het indicatieformulier in en kom erachter of u een verhoogde kans hebt op het krijgen van hart- en vaatziekte waardoor u vergoed een hartonderzoek kan laten uitvoeren

Voorkomen is beter dan genezen

Start uw volledig vergoed hartonderzoek

Boek uw geheel kosteloze onderzoek bij een locatie bij u in de buurt

Volledig vergoed door de zorgverzekeraar

De meest complete pre-check

Huid onderzoek

Bij het huidonderzoek wordt er een scan gemaakt van een verdacht plekje en beoordeeld door een dermatoloog. Bij periodieke controle kan enige wijziging van het plekje direct geconstateerd worden.

spirometrie

Long onderzoek

De longfunctiemeting wordt uitgevoerd door middel van een spirometrie.  Afwijkingen bij dit onderzoek kunnen mogelijk duiden op COPD. Gevolg van COPD is dat u 2,5 keer zoveel risico loopt op hart- en vaatziekte.

Hart filmpje

Hart filmpje

Een ECG is een hartfilmpje dat de elektrische signalen van het hart in een grafiek weergeeft. Zo kan bekeken worden of uw hartritme afwijkingen vertoont of u een hartinfarct doormaakt, of heeft gemaakt.

bloeddruk meting

Bloeddruk meting

Bij de bloeddrukmeting wordt uw bovenste en onderste bloeddruk gemeten. Een hoge bloeddruk vormt een belasting voor uw hart en maakt u gevoeliger voor hartaanvallen en beroerten. 

saturatie meting

Saturatie meting

Een saturatiemeter meet het gehalte zuurstof in uw bloed op. Afwijkingen hiervan kunnen duiden op COPD of een abnormale hoge bloeddruk in de longen. Beide zorgen voor meer risico op hart- en vaatziekte

doppleronderzoek vergoedhartonderzoek

Doppler onderzoek

28 augustus beschikbaar! Een doppleronderzoek meet de stroomsnelheid en richting van het bloed in de aders en slagaders. Hierdoor kan de arts nagaan of er sprake is van een verstopping van de bloedvaten.

5/5
"Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar."
Helma Kremer
5/5
"Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.."
M Van Weerdenburg
5/5
"Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt. Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg. Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd! Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek. Ook het gratis ecg was een kans. Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst! Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft. Voorkomen is beter als genezen.."
Louise