Kennisbank

Kom hier meer te weten over hart- en vaatziekten

Inhoudsopgave

De meest voorkomende hart- en vaatziekte bij ouderen: Bescherm uw hart met een vergoed hartonderzoek

Hart- en vaatziekten zijn een veelvoorkomende zorg bij ouderen en kunnen ernstige gevolgen hebben voor hun gezondheid en kwaliteit van leven. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende hart- en vaatziekte bij ouderen, namelijk atherosclerose, en benadrukken we het belang van een vergoed hartonderzoek om uw hartgezondheid te beschermen.

Atherosclerose bij ouderen

De meest voorkomende hart- en vaatziekte bij ouderen Bescherm uw hart met een vergoed hartonderzoek

Atherosclerose is een aandoening waarbij de bloedvaten vernauwd raken door de ophoping van plaque, bestaande uit cholesterol, vetten en andere stoffen. Het treft voornamelijk ouderen en kan leiden tot ernstige complicaties zoals hartaanvallen, beroertes en perifere vaatziekte. Het begrijpen van de risicofactoren, symptomen en behandelingen van atherosclerose is essentieel om het risico op hart- en vaatziekten bij ouderen te verminderen.

Risicofactoren en preventie van atherosclerose bij ouderen

Ouderen hebben vaak een hoger risico op atherosclerose vanwege factoren zoals leeftijd, genetica en een langdurige blootstelling aan risicofactoren. Belangrijke risicofactoren zijn onder andere hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken, diabetes, obesitas en een sedentaire levensstijl. Het aanpakken van deze risicofactoren en het aannemen van een gezonde levensstijl kan de ontwikkeling van atherosclerose helpen voorkomen.

Bescherm uw hart met een vergoed hartonderzoek bij MediHealthGroup

Een vergoed hartonderzoek bij MediHealthGroup kan een belangrijk instrument zijn bij het opsporen en monitoren van atherosclerose en andere hart- en vaatziekten bij ouderen. Door middel van geavanceerde diagnostische technieken zoals bloeddrukmeting, saturatiemeting, elektrocardiogram (ECG), en bloedonderzoek, kan MediHealthGroup uw hartfunctie evalueren, de mate van atherosclerose beoordelen en eventuele afwijkingen opsporen.

Het vroegtijdig detecteren van atherosclerose kan leiden tot preventieve maatregelen en behandelingen om de progressie van de ziekte te vertragen en complicaties te voorkomen. Het boeken van een vergoed hartonderzoek bij MediHealthGroup is een belangrijke stap in het beschermen van uw hartgezondheid en het waarborgen van een goede kwaliteit van leven op latere leeftijd.

Voorkomen is beter dan genezen

Start uw volledig vergoed hartonderzoek

Boek uw geheel kosteloze onderzoek bij een locatie bij u in de buurt

Volledig vergoed door de zorgverzekeraar

De meest complete pre-check

Huid onderzoek

Bij het huidonderzoek wordt er een scan gemaakt van een verdacht plekje en beoordeeld door een dermatoloog. Bij periodieke controle kan enige wijziging van het plekje direct geconstateerd worden.

spirometrie

Long onderzoek

De longfunctiemeting wordt uitgevoerd door middel van een spirometrie.  Afwijkingen bij dit onderzoek kunnen mogelijk duiden op COPD. Gevolg van COPD is dat u 2,5 keer zoveel risico loopt op hart- en vaatziekte.

Hart filmpje

Hart filmpje

Een ECG is een hartfilmpje dat de elektrische signalen van het hart in een grafiek weergeeft. Zo kan bekeken worden of uw hartritme afwijkingen vertoont of u een hartinfarct doormaakt, of heeft gemaakt.

bloeddruk meting

Bloeddruk meting

Bij de bloeddrukmeting wordt uw bovenste en onderste bloeddruk gemeten. Een hoge bloeddruk vormt een belasting voor uw hart en maakt u gevoeliger voor hartaanvallen en beroerten. 

saturatie meting

Saturatie meting

Een saturatiemeter meet het gehalte zuurstof in uw bloed op. Afwijkingen hiervan kunnen duiden op COPD of een abnormale hoge bloeddruk in de longen. Beide zorgen voor meer risico op hart- en vaatziekte

doppleronderzoek vergoedhartonderzoek

Doppler onderzoek

28 augustus beschikbaar! Een doppleronderzoek meet de stroomsnelheid en richting van het bloed in de aders en slagaders. Hierdoor kan de arts nagaan of er sprake is van een verstopping van de bloedvaten.

5/5
"Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar."
Helma Kremer
5/5
"Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.."
M Van Weerdenburg
5/5
"Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt. Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg. Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd! Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek. Ook het gratis ecg was een kans. Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst! Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft. Voorkomen is beter als genezen.."
Louise