Kennisbank

Kom hier meer te weten over hart- en vaatziekten

Inhoudsopgave

Gezond eten recepten voor het hart: zalm met quinoasalade

Geroosterde Zalm met Quinoasalade en Avocado-Yoghurtsaus

Dit verrukkelijke en gezonde recept voor geroosterde zalm met quinoasalade en avocado-yoghurtsaus is niet alleen een streling voor je smaakpapillen, maar ook een zorgvuldig samengesteld gerecht voor het welzijn van je hart en bloedvaten. Met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten en slimme alternatieven maken we van dit gerecht een hartvriendelijke topper, ideaal voor een voedzaam avondmaal. Ontdek hier waarom dit recept niet alleen smaakvol is maar ook gunstig voor je hart.

Gezond eten recepten voor het hart: zalm met quinoasalade Vergoedhartonderzoek

Waarom is dit recept goed voor je hart?

Zalm, boordevol omega-3 vetzuren: De omega-3 vetzuren in zalm dragen bij aan het verlagen van cholesterol en het verminderen van ontstekingen, wat van essentieel belang is voor een gezond hart.

Quinoa, een supergraan vol voedingsstoffen: Met een overvloed aan vezels, eiwitten en antioxidanten helpt quinoa de bloeddruk te reguleren en de functie van bloedvaten te verbeteren.

Avocado, rijk aan goede vetten: De enkelvoudig onverzadigde vetten in avocado zijn gunstig voor het hart, en de kaliuminhoud ondersteunt het handhaven van een gezonde bloeddruk.

Griekse yoghurt in plaats van mayonaise: De Avocado-Yoghurtsaus met Griekse yoghurt is een gezond alternatief voor mayonaise, waardoor je het hartvriendelijk houdt zonder in te boeten aan smaak.

Wat eten we vandaag gezond en snel?

Geroosterde Zalm met Quinoasalade en Avocado-Yoghurtsaus

Ingrediënten
 • 4 zalmfilets
 • 1 kop quinoa
 • 2 koppen groentebouillon
 • 1 avocado, in blokjes gesneden
 • 1 komkommer, in plakjes
 • 1 rode ui, fijngehakt
 • Verse peterselie, gehakt
 • Zout en peper naar smaak

Voor de Avocado-Yoghurtsaus:

 • 1 rijpe avocado
 • 1 kop Griekse yoghurt
 • Sap van 1 citroen
 • Zout en peper naar smaak
Instructies
 1. Bereid de quinoa: Spoel de quinoa af en kook deze in groentebouillon volgens de verpakking. Laat afkoelen.

 2. Bereid de saus: Meng de ingrediënten voor de Avocado-Yoghurtsaus in een blender tot een gladde massa. Voeg zout en peper toe naar smaak.

 3. Rooster de zalm: Bestrooi de zalmfilets met zout en peper. Rooster ze in de oven tot ze gaar zijn en een goudbruin korstje hebben.

 4. Maak de salade: Meng de afgekoelde quinoa met avocado, komkommer, rode ui en peterselie. Voeg zout en peper toe naar smaak.

 5. Serveer: Leg de geroosterde zalm op een bedje van quinoasalade en schep de Avocado-Yoghurtsaus erover.

Geniet van dit hartvriendelijke gerecht en geef je gezondheid een boost met smaak! Ben je benieuwd geraakt naar jouw hartgezondheid? Boek direct je compleet vergoede hartonderzoek en kom erachter of jouw hart optimaal klopt.

 

Voorkomen is beter dan genezen

Start uw volledig vergoed hartonderzoek

Boek uw geheel kosteloze onderzoek bij een locatie bij u in de buurt

Volledig vergoed door de zorgverzekeraar

De meest complete pre-check

Huid onderzoek

Bij het huidonderzoek wordt er een scan gemaakt van een verdacht plekje en beoordeeld door een dermatoloog. Bij periodieke controle kan enige wijziging van het plekje direct geconstateerd worden.

spirometrie

Long onderzoek

De longfunctiemeting wordt uitgevoerd door middel van een spirometrie.  Afwijkingen bij dit onderzoek kunnen mogelijk duiden op COPD. Gevolg van COPD is dat u 2,5 keer zoveel risico loopt op hart- en vaatziekte.

Hart filmpje

Hart filmpje

Een ECG is een hartfilmpje dat de elektrische signalen van het hart in een grafiek weergeeft. Zo kan bekeken worden of uw hartritme afwijkingen vertoont of u een hartinfarct doormaakt, of heeft gemaakt.

bloeddruk meting

Bloeddruk meting

Bij de bloeddrukmeting wordt uw bovenste en onderste bloeddruk gemeten. Een hoge bloeddruk vormt een belasting voor uw hart en maakt u gevoeliger voor hartaanvallen en beroerten. 

saturatie meting

Saturatie meting

Een saturatiemeter meet het gehalte zuurstof in uw bloed op. Afwijkingen hiervan kunnen duiden op COPD of een abnormale hoge bloeddruk in de longen. Beide zorgen voor meer risico op hart- en vaatziekte

doppleronderzoek vergoedhartonderzoek

Doppler onderzoek

28 augustus beschikbaar! Een doppleronderzoek meet de stroomsnelheid en richting van het bloed in de aders en slagaders. Hierdoor kan de arts nagaan of er sprake is van een verstopping van de bloedvaten.

5/5
"Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar."
Helma Kremer
5/5
"Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.."
M Van Weerdenburg
5/5
"Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt. Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg. Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd! Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek. Ook het gratis ecg was een kans. Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst! Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft. Voorkomen is beter als genezen.."
Louise