Kennisbank

Kom hier meer te weten over hart- en vaatziekten

Inhoudsopgave

De Uitbuiting van Rokers door de Tabaksindustrie: Geld verdienen aan ziekte en afhankelijkheid

De tabaksindustrie heeft decennialang een verwoestende invloed gehad op de gezondheid van mensen over de hele wereld. Naast het veroorzaken van ernstige ziektes, waaronder hart- en vaatziekten, heeft deze industrie ook een cynische manier gevonden om geld te verdienen aan zowel de verkoop van medische producten om de gevolgen van roken te behandelen als aan hulpmiddelen om van een rookverslaving af te komen. Dit artikel werpt een licht op de uitbuiting van rokers door de tabaksindustrie en benadrukt waarom rokers een vergoed hartonderzoek zouden moeten overwegen.

De Risico's van Roken op Hart- en Vaatziekten

Roken is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten. De giftige stoffen in tabaksrook beschadigen de bloedvaten, verhogen de bloeddruk, bevorderen de vorming van plaques in de slagaders en verstoren de normale functie van het cardiovasculaire systeem. Rokers hebben een veel hoger risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, waaronder coronaire hartziekte, hartaanvallen, beroertes en perifere vaatziekten. Helaas heeft de tabaksindustrie zich niet alleen verrijkt door rokers verslaafd te maken, maar profiteert ze ook van de ernstige ziektes die het gevolg zijn van deze verslaving.

Uitbuiting door de Verkoop van Medische Producten

Ironisch genoeg verdient de tabaksindustrie geld aan de verkoop van medische producten die nodig zijn om de gevolgen van roken te behandelen. Farmaceutische bedrijven die banden hebben met de tabaksindustrie produceren medicijnen, inhalators en andere behandelingen om aandoeningen zoals chronische longziekte en longkanker aan te pakken, die vaak het directe gevolg zijn van roken. Deze bedrijven profiteren van de ellende en het lijden van rokers die door hun producten ziek zijn geworden.

Profiteren van Rookafhankelijkheid

Daarnaast maakt de tabaksindustrie ook winst door rokers te voorzien van hulpmiddelen om van hun verslaving af te komen. Nicotinevervangers, medicatie en andere methoden om te stoppen met roken worden vaak verkocht door dezelfde bedrijven die sigaretten produceren. Dit is een duidelijk geval van dubbele exploitatie, waarbij de tabaksindustrie profiteert van de verkoop van zowel de verslavende producten als de middelen om van die verslaving af te komen.

De Uitbuiting van Rokers door de Tabaksindustrie Geld verdienen aan ziekte en afhankelijkheid

De Risico's van Roken op Hart- en Vaatziekten

Rokers lopen een aanzienlijk hoger risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Een vergoed hartonderzoek, inclusief een ECG, bloeddrukmeting, saturatiemeting en spirometrie, kan van onschatbare waarde zijn om vroegtijdige tekenen van hartproblemen op te sporen. Door een hartonderzoek te boeken, kunnen rokers mogelijke gezondheidsproblemen identificeren voordat ze ernstiger worden en effectieve stappen nemen om hun hartgezondheid te verbeteren.

De macht van de tabaksindustrie

De tabaksindustrie heeft jarenlang rokers uitgebuit door winst te maken van hun verslaving en de gevolgen ervan. Ze verdienen aan zowel de verkoop van medische producten tegen ernstige ziektes als gevolg van het roken als aan hulpmiddelen om van een rookverslaving af te komen. Rokers lopen een hoger risico op hart- en vaatziekten en zouden een vergoed hartonderzoek moeten overwegen om vroegtijdige tekenen van hartproblemen op te sporen. Het is belangrijk om bewust te zijn van de uitbuiting door de tabaksindustrie en proactieve maatregelen te nemen om onze gezondheid te beschermen en onze afhankelijkheid van tabak te doorbreken.

Voorkomen is beter dan genezen

Start uw volledig vergoed hartonderzoek

Boek uw geheel kosteloze onderzoek bij een locatie bij u in de buurt

Volledig vergoed door de zorgverzekeraar

De meest complete pre-check

Huid onderzoek

Bij het huidonderzoek wordt er een scan gemaakt van een verdacht plekje en beoordeeld door een dermatoloog. Bij periodieke controle kan enige wijziging van het plekje direct geconstateerd worden.

spirometrie

Long onderzoek

De longfunctiemeting wordt uitgevoerd door middel van een spirometrie.  Afwijkingen bij dit onderzoek kunnen mogelijk duiden op COPD. Gevolg van COPD is dat u 2,5 keer zoveel risico loopt op hart- en vaatziekte.

Hart filmpje

Hart filmpje

Een ECG is een hartfilmpje dat de elektrische signalen van het hart in een grafiek weergeeft. Zo kan bekeken worden of uw hartritme afwijkingen vertoont of u een hartinfarct doormaakt, of heeft gemaakt.

bloeddruk meting

Bloeddruk meting

Bij de bloeddrukmeting wordt uw bovenste en onderste bloeddruk gemeten. Een hoge bloeddruk vormt een belasting voor uw hart en maakt u gevoeliger voor hartaanvallen en beroerten. 

saturatie meting

Saturatie meting

Een saturatiemeter meet het gehalte zuurstof in uw bloed op. Afwijkingen hiervan kunnen duiden op COPD of een abnormale hoge bloeddruk in de longen. Beide zorgen voor meer risico op hart- en vaatziekte

doppleronderzoek vergoedhartonderzoek

Doppler onderzoek

28 augustus beschikbaar! Een doppleronderzoek meet de stroomsnelheid en richting van het bloed in de aders en slagaders. Hierdoor kan de arts nagaan of er sprake is van een verstopping van de bloedvaten.

5/5
"Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar."
Helma Kremer
5/5
"Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.."
M Van Weerdenburg
5/5
"Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt. Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg. Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd! Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek. Ook het gratis ecg was een kans. Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst! Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft. Voorkomen is beter als genezen.."
Louise