Kennisbank

Kom hier meer te weten over hart- en vaatziekten

Inhoudsopgave

De Rol van de Hartstichting in Gezondheidszorg en Onderzoek

De Hartstichting, opgericht in 1964, heeft een cruciale rol gespeeld in de verbetering van de gezondheid van miljoenen mensen in Nederland. Als een toonaangevende organisatie op het gebied van hart- en vaatziekten, heeft de Hartstichting zich toegelegd op het voorkomen van hartproblemen, het bevorderen van gezonde levensstijlen en het stimuleren van innovatief onderzoek. In dit artikel zullen we de belangrijkste inspanningen van de Hartstichting onder de loep nemen en de impact ervan op de Nederlandse samenleving bespreken.

Voorlichting en Bewustwording

Een van de belangrijkste pijlers van de Hartstichting is het vergroten van de kennis over hart- en vaatziekten bij het grote publiek. De stichting heeft talloze voorlichtingscampagnes gelanceerd om mensen bewust te maken van de risicofactoren en de preventiemogelijkheden. Door middel van informatiepakketten, online bronnen en voorlichtingsbijeenkomsten verspreidt de Hartstichting essentiële kennis over gezonde voeding, lichaamsbeweging en het belang van regelmatige medische controles. Dit zijn controles zoals het volledig vergoed hartonderzoek.

Voorlichting en Bewustwording

Een van de meest bekende initiatieven van de Hartstichting is het stimuleren van reanimatiecursussen in Nederland. De stichting heeft geholpen bij het ontwikkelen van gestandaardiseerde trainingen en heeft vele vrijwilligers opgeleid als burgerhulpverleners. Door mensen te leren hoe ze effectief kunnen reanimeren, vergroot de Hartstichting de overlevingskansen van slachtoffers van een hartstilstand buiten het ziekenhuis.

Onderzoek en Innovatie

De Rol van de Hartstichting in Gezondheidszorg en Onderzoek

De Hartstichting heeft een substantiële bijdrage geleverd aan baanbrekend onderzoek op het gebied van hart- en vaatziekten. Dankzij de financiële steun van de stichting hebben onderzoekers belangrijke doorbraken bereikt in de behandeling en preventie van hartproblemen. De Hartstichting moedigt ook jonge wetenschappers aan door subsidies en beurzen beschikbaar te stellen, waardoor innovatie en ontdekkingen worden gestimuleerd.

Samenwerking en Belangenbehartiging:

Als belangenbehartiger van patiënten met hart- en vaatziekten werkt de Hartstichting nauw samen met andere gezondheidsorganisaties, de overheid en het bedrijfsleven. Door zich in te zetten voor betere gezondheidszorgvoorzieningen en het bevorderen van gezonde beleidsmaatregelen, zet de Hartstichting zich in voor de rechten en het welzijn van hartpatiënten in Nederland.

De Toekomst

Met een oog op de toekomst blijft de Hartstichting zich inzetten om hart- en vaatziekten te voorkomen en te bestrijden. Door voortdurend onderzoek te ondersteunen en innovatie te stimuleren, hoopt de stichting op een dag een wereld zonder hartproblemen te bereiken. Daarnaast blijft de Hartstichting de bevolking informeren over gezonde keuzes en levensstijlen, in de hoop dat preventie een sleutelrol zal spelen in het verminderen van hart- en vaatziekten.

De Hartstichting heeft gedurende decennia een onschatbare bijdrage geleverd aan het bevorderen van de gezondheid van de Nederlandse bevolking. Door middel van voorlichting, reanimatiecursussen, onderzoek en belangenbehartiging heeft de stichting een tastbare impact gehad op het verminderen van hart- en vaatziekten. Met hun voortdurende inzet en toewijding zullen ze blijven werken aan een gezondere toekomst voor ons allemaal.

Voorkomen is beter dan genezen

Start uw volledig vergoed hartonderzoek

Boek uw geheel kosteloze onderzoek bij een locatie bij u in de buurt

Volledig vergoed door de zorgverzekeraar

De meest complete pre-check

Huid onderzoek

Bij het huidonderzoek wordt er een scan gemaakt van een verdacht plekje en beoordeeld door een dermatoloog. Bij periodieke controle kan enige wijziging van het plekje direct geconstateerd worden.

spirometrie

Long onderzoek

De longfunctiemeting wordt uitgevoerd door middel van een spirometrie.  Afwijkingen bij dit onderzoek kunnen mogelijk duiden op COPD. Gevolg van COPD is dat u 2,5 keer zoveel risico loopt op hart- en vaatziekte.

Hart filmpje

Hart filmpje

Een ECG is een hartfilmpje dat de elektrische signalen van het hart in een grafiek weergeeft. Zo kan bekeken worden of uw hartritme afwijkingen vertoont of u een hartinfarct doormaakt, of heeft gemaakt.

bloeddruk meting

Bloeddruk meting

Bij de bloeddrukmeting wordt uw bovenste en onderste bloeddruk gemeten. Een hoge bloeddruk vormt een belasting voor uw hart en maakt u gevoeliger voor hartaanvallen en beroerten. 

saturatie meting

Saturatie meting

Een saturatiemeter meet het gehalte zuurstof in uw bloed op. Afwijkingen hiervan kunnen duiden op COPD of een abnormale hoge bloeddruk in de longen. Beide zorgen voor meer risico op hart- en vaatziekte

doppleronderzoek vergoedhartonderzoek

Doppler onderzoek

28 augustus beschikbaar! Een doppleronderzoek meet de stroomsnelheid en richting van het bloed in de aders en slagaders. Hierdoor kan de arts nagaan of er sprake is van een verstopping van de bloedvaten.

5/5
"Vandaag bij Medi health care group locatie Uden geweest. Goeie ervaring! Lieve mevrouw Mari-Anne deed alle onderzoeken. Duidelijke uitleg betreft de onderzoeken en duidelijke uitleg betreft het vervolg. En gelijk al een afspraak kunnen maken voor volgend jaar."
Helma Kremer
5/5
"Deze preventieve huidanalyse en ECG werden heel snel ingepland nadat ik een vragenlijstje invulde via link instagram. Afspraak startte precies op tijd. De uitleg over het onderzoek was duidelijk en de dermatoloog was vriendelijk en rustig waardoor je je op je gemak voelt. Ik heb 1 gratis scan en 1 betaalde van verschillende moedervlekken laten opsturen. Als het goed is heb ik binnen 3 weken de uitslag.."
M Van Weerdenburg
5/5
"Er werd snel gebeld voor n afspraak en we waren snel aan de beurt. Supervriendelijk geholpen met duidelijke uitleg. Ook het gratis scannen van een moedervlek trok ons over de streep in deze dure tijd! Ik was samen met mijn zoon voor allebei n moedervlek. Ook het gratis ecg was een kans. Anders ben je afhankelijk van je huisarts , die denkt dat hij alles weet en die te vaak niet doorverwijst! Een dermatoloog is n specialist die er verstand van heeft. Voorkomen is beter als genezen.."
Louise